Polski English
Strona główna O darmilk Produkty Kontakt  

 

Permeat serwatki

Mleko odtłuszczone w proszku

Mleko pełne w proszku

Serwatka słodka w proszku

Serwatka kwaśna w proszku

Laktoza

Masło w blokach

Ser

Inne produkty pochodzenia mlecznego

 

 

 

 

Mleko odtłuszczone w proszku

Mleko odtłuszczone w proszku ADPI EXTRA (białko min. 34%)

(oferujemy również produkt standardyzowany)

OMP powstaje z odtłuszczonego mleka bądź po zebraniu śmietany. Pod wpływem wysokiej temperatury następuje wyparowanie resztek wody i powstaje mleczny proszek.

OMP jest szeroko stosowane w przemysle spożywczym między innymi w cukiernictwie i piekarnictwie oraz przy produkcji czekolady.  

Właściwości fizykochemiczne

Białko
34-37%
Woda
max. 4%
Tłuszcz
max 1,25%
Popiół
max.8,6%
Laktoza
max. 52%
Kwasowość miareczkowa
max. 0,15%

Właściwości mikrobiologiczne

Ogólna liczba drobnoustrojów
max. 10 000/g
Coliforms
<10/g
Listeria monocytogenes
nieobecne/25g
Salmonella
nieobecne/25g